Convenant Vakschool Limburg
Nieuws

Onderwijs en bedrijfsleven in de regio intensiveren samenwerking

Vandaag tekenden een aantal transport en logistiek bedrijven uit de provincie Limburg, twee ROC’s en STL een convenant om gezamenlijk de sector te blijven voorzien van goed gekwalificeerde BBL-studenten.

Gepubliceerd:
Gabby tijdens ondertekening convenant vakschool Limburg

Door de inzet van ieders specifieke inbreng op het gebied van werving, detachering, praktijkleren en opleiden, willen partijen een boost geven aan de beroepsopleidingen in transport en logistiek. In de overeenkomst is onder andere afgesproken om een Vakschool Logistiek Limburg te lanceren.

De organisaties die gaan samenwerken zijn: Gilde Opleidingen, Vista College, Vakschool Logistiek Limburg (samenwerkende bedrijven*). Zoveel mogelijk bedrijven die vallen onder de cao beroepsgoederenvervoer kunnen zich aansluiten.

Boost voor BBL- opleidingen transport en logistiek

De gezamenlijke organisaties: “De nieuwe Vakschool Logistiek Limburg zal enorm bijdragen aan het enthousiasmeren van jongeren voor een loopbaan in onze sector. Wie hier met een opleiding begint, krijgt gegarandeerd een leerwerkplek. Door de onderwijs en bedrijfsleven nauw op elkaar aan te sluiten in de praktijk, verwachten wij minder voortijdige schoolverlaters én beter opgeleide toekomstige medewerkers. Dat is winst voor de bedrijven, de scholen én de studenten!" 

Groepsfoto bij ondertekening convenant vakschool Limburg

* Bedrijven verenigd in de Vakschool Logistiek Limburg: Beurskens Allround Cargo (Tegelen), Cremers Coolcare (Tegelen), Janssen Distribution Services (Venlo), Kempen Transport (Venlo), Kuypers Kessel Transport en Logistiek (Kessel), Kuypers Neer (Neer), Mercuur Transport (Venlo), Int. P. Daemen Transportbedrijf (Maasbree), Transportbedrijf Simons Velden (Venlo), Thijs Logistiek (Weert), Van den Boom Transport (Weert), L'Ortye Transport & Milieu (Hoensbroek), Meulenberg Transport (Urmond), Limpens Elsloo (Elsoo), Martin Slangen Meubellogistiek (Simpelveld), Combo Logistics (Born), Reinigingsdiensten RD4 (Heerlen), Janssen Grondverzet en Transport (Maastricht).

Onderwijsinnovatie in de regio

BBL- studenten uit de regio, die logistiek medewerker of chauffeur wegvervoer willen worden zijn vanaf het schooljaar 2023/2024 welkom. Zij gaan één dag naar school gaan en 4 dagen werken op een leerbedrijf. De docenten van de ROC’s verzorgen de lessen maar de bedrijven verenigd in de Vakschool Logistiek Limburg zullen het onderwijs faciliteren met gastlessen, excursies, materialen en kennis zodat het onderwijs maximaal aansluit op de praktijk. De studenten komen in dienst bij STL en worden gedetacheerd bij de deelnemende bedrijven. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak logistiek medewerker. Studenten kunnen zich aanmelden via de websites van de genoemde ROC’s of STL.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?