Werken als verhuizers in de transport en logistiek
Producten en diensten

Zoek je nieuwe chauffeurs in verhuisvervoer?

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) helpt je graag aan gemotiveerde kandidaten. Zo kun je geschikte doorstromers en zij-instromers een rijopleiding aanbieden, mét hulp van subsidie. Een prettige manier om een bakwagenchauffeur, trailerchauffeur of combi-chauffeur in huis te halen!

Binnen het verhuisvervoer werken chauffeurs en verhuizers. Verhuizers met een groot rijbewijs (C of CE) verzorgen niet alleen de verhuizing zelf, maar ook het transport tijdens de verhuizing. SOOB stelt subsidie beschikbaar voor hun rijopleiding. 

 

60% subsidie rijopleiding voor zij-instromers 

Voor zij-instromers (die nu buiten de sector werken of werkloos zijn) ontvang je een subsidie van 60% op het lesgeld. Je kandidaat betaalt een eigen bijdrage van maximaal 15% van de rijopleiding. De kandidaat krijgt voor andere kosten, zoals lesmateriaal, examengeld, medische keuring en de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een tegemoetkoming van € 500,-.

 

Zij-instromers gaan na hun rijopleiding meteen bij je aan de slag. Je neemt je nieuwe medewerker dan voor minimaal 1 jaar en minimaal 32 uur per week in dienst. Je kunt ook kiezen voor een contract van minimaal 2 jaar en minimaal 24 uur per week. Deze baangarantie geldt als voorwaarde. 

Verplichte nascholing voor vrachtwagenchauffeurs

Kandidaten zij-instroom aanmelden

Een kandidaat die niet in dienst is bij een SOOB-bedrijf een rijopleiding aanbieden? Of een werkzoekende? Als werkgever ontvang je dan 60% subsidie op een groot deel van de rijopleiding! Meld je kandidaat snel aan.
Aanmelden kandidaat

75% subsidie rijopleidingen voor doorstromers

Je kunt iemand die al bij jou in dienst is laten doorstromen naar de functie van Bakwagenchauffeur, Trailerchauffeur of Combi-chauffeur. Dat begint met de rijopleiding C of CE. Voor een doorstroom-kandidaat wordt 75% van het lesgeld gesubsidieerd. Je kandidaat betaalt geen eigen bijdrage. 

Jouw doorstromer kan ook elders in de sector werken. De vereiste is dat je kandidaat minimaal 32 per week werkt bij een bedrijf dat aan SOOB afdraagt. Je kandidaat gaat na de opleiding bij jou aan de slag met een contract voor onbepaalde tijd. Dat is een voorwaarde van deze subsidie. 

Download SOOB Subsidie 2023 brochure

Bekijk de brochure van SOOB Subsidiepunt voor een overzicht van alle opleidingen met subsidie voor doorstromers.

Zij-instroom en doorstroom in de transport en logistiek

Kandidaten doorstroom aanmelden

Heb jij een werknemer in dienst die graag wilt doorstromen naar een andere functie binnen je bedrijf? Hier bieden we ook subsidie voor aan! Meld je kandidaat snel aan.
Aanmelden kandidaat

Veelgestelde vragen

Contact met medewerkers van STL

Meer weten?

Neem contact op met de adviseurs van het mobiliteitscentrum.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?