Edward den Otter
Ervaringen

Keuzes

We hebben allemaal een keuze, toch?

Met de huidige situatie in Oekraïne heeft deze zin toch een hele andere lading dan voorheen. In Europa kunnen deze woorden gebruikt worden door, bijvoorbeeld een werknemer die het even wat minder naar zijn zin heeft of door scholieren die nu even geen  zin hebben in de schoolbanken. De mensen in Oekraïne hebben misschien ook een keuze? Dit kan er zo maar één zijn tussen leven en dood!

Even terug naar de keuzes die de werknemers in Nederland kunnen maken als ze bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur willen worden. Je kunt je aanmelden bij STL voor één van de zij-instroom-avonden van het mobiliteitscentrum. Tijdens deze avonden kun je kijken of het chauffeurs-vak iets is, waar je wel gelukkig van wordt. Momenteel vinden deze avonden plaats in de mooiste voetbalstadions van Nederland. Er wordt uitgebreid uitgelegd wat het vak inhoud en er zijn regionale bedrijven aanwezig waar je direct contact mee kunt leggen. Als je interesse hebt, kan je je aanmelden via ikwordvrachtwagenchauffeur.nl en opgeven voor een selectiegesprek. 

Als sector hebben we in de toekomst niet genoeg aan alleen jong nieuw talent, maar zullen we het ook moeten hebben van oudere jongeren die de switch naar de ontzettend mooie transportsector willen maken. Wellicht kunnen we de mensen die nu hun land moeten ontvluchten ook helpen met het halen van het felbegeerde papiertje. Voor hen geldt, meer dan voor wie ook, dat ze nu eerst de juiste keuze moeten maken. Laten we hopen dat ze dit doen.

Heb je interesse om vanuit je huidige baan, een overstap te maken?

Neem contact op met onze loopbaanbegeleiders of kijk op deze link naar de data van de zij-instroom avonden.

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten over Loopbaanbegeleiding?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

;