Jarno van den Noort
Ervaringen

Je leven blijvend veranderen? Ik ga ervoor!

Dit wordt het extreemste dat ik ooit heb gedaan! Kan ik in twaalf weken mijn leven veranderen? Roken, alcohol drinken, ongezond eten, weinig bewegen en meestal slaap ik ook te weinig. Iets waar ik mij uiteraard niet prettig bij voel. Maar het is er nu eenmaal ingeslopen.

Naast mijn baan als vrachtwagenchauffeur, schrijf ik voor STL teksten over duurzame inzetbaarheid. De deksel kwam hard op mijn neus. Want ik ben helemaal niet gezond bezig. Dat moet anders. Tijd voor verandering! 

Eerst even voorstellen

Ik ben Jarno van den Noort. 38 jaar. Vader van een 6 jaar oude dochter, een zoontje van 2 jaar oud en man van een hele leuke vrouw. Naast mijn baan als vrachtwagenchauffeur ben ik schrijver en dichter. Misschien ken je mij als De Rijdende Dichter? Bij STL ben ik als tekstschrijver betrokken bij duurzame inzetbaarheidsprojecten. Maar zelf ben ik helemaal niet gezond bezig. Dat kan natuurlijk helemaal niet. Doe wat je zegt en zeg wat je doet.

Ik ben niet zo gezond

Langzaam ben ik veranderd in een bijna veertig jaar oude bok met een beginnend pensje. Als ik thuiskom van mijn werk begint het gezinsleven. Als de kinderen in bed liggen dan plof ik het liefste op de bank met een biertje en een zak chips. Zo af en toe ga ik naar buiten om een pafje te doen.  Dat doe ik niet bewust. Ik leef in de waan van de dag. Met een jong gezin en lange werkweken ben je gewoonweg druk.

Jarno van den Noort gezond aan het werk

Mijn motivatie

Mijn vader is op 59-jarige leeftijd overleden aan longkanker en mijn schoonvader is amper 60 jaar geworden. Mijn kinderen groeien op zonder opa’s. Iets wat ik als een groot gemis ervaar. Als ik blijf leven zoals ik nu doe, dan zullen mijn kleinkinderen, als ik ze mag krijgen, hetzelfde lot ondergaan. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Want ik weet dat ik niet goed bezig ben.

Het extreemste dat ik ooit gedaan heb

Binnen 12 weken ga ik mijn leven drastisch veranderen. Ik ga namelijk:

•    Stoppen met roken

•    Geen alcohol drinken

•    Gezonder eten

•    Meer bewegen

•    Meer slapen

Mijn leefstijl veranderen

Samen met een lifestylecoach van het Sectorinstituut Transport en Logistiek ga ik werken aan mijn gezondheid.  Ik stop met roken en alcohol. Ik ga meer bewegen, gezonder eten en beter slapen. Mijn voortgang hou ik bij in een wekelijkse blog. Ondanks dat ik hulp krijg van een lifestylecoach is het heftig en veel, toch ga ik er vol goede moed mee aan de slag. Ik ga ervoor, ik kan het!Jarno werkt aan zijn vitaliteit

Wil je zelf aan de slag met jouw gezondheid?

Als je werkzaam bent in de transport of logistieke sector en SOOB-subsidie afdraagt dan is coaching kosteloos.

Meer weten?
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: