Sporten in transport en logistiek
Ervaringen

Maak van je truck een sportschool

Na lang zoeken heb ik een parkeerplek gevonden op een vieze en overvolle parkeerplaats. Sporten is hier geen optie. Hoe krijg ik toch mijn beweging? In deze blog maak ik van mijn truck een sportschool

Toen ik de reacties op mijn eerdere blog las op Facebook begreep ik jullie heel goed. Ik weet hoe moeilijk het is om te sporten als je de hele week van huis bent. Zelf reed ik lange tijd internationaal. Toen ik begon als internationaal chauffeur genoot ik van het lekkere eten onderweg. Laden, lossen en spanbanden trekken was de enige beweging die ik kreeg. Ik ging van een mager scharminkel van 85 kg naar bijna 120 kg in een jaar tijd.  

Ik wist met gezond eten en bewegen iets af te vallen. Helaas kwamen deze kilo’s er ook weer aan. Sindsdien schommel ik erg in gewicht. Mijn trage schildklier heeft hier ook mee te maken. Afvallen was makkelijker toen ik 21 jaar was. Nu ik bijna 39 kost het me veel meer moeite om mijn gewicht te verliezen. Dit is waar mijn lifestylecoach van STL mij mee heeft geholpen. Ik kreeg ook tips om te sporten als ik onderweg ben. 

Sporten in het comfort van je eigen cabine 

De kans dat ik push-ups ga doen op een naar zeik stinkende parkeerplaats is niet zo groot. Zeker niet als het slecht weer is. Sporten in mijn cabine zou ik wel doen. Lekker comfortabel en ook meer privacy.  

Sportbanden of weerstandsbanden zijn makkelijk om mee te nemen en zorgen ervoor dat je toch kan bewegen. Perfect voor een sportsessie onderweg. En deze veelzijdige fitnessband is niet alleen geschikt voor krachttraining zoals bicepcurls of shoulderpresses. 

Blessures voorkomen en behandelen 

Ik heb nog wel eens last van mijn schouder. Weerstandsbanden zijn een uiterst geschikt middel om mijn spieren soepel te houden en te versterken. Vanwege het compacte formaat zijn ze ideaal om na een lange rit oefeningen te doen. Zo voorkom ik klachten in de toekomst of werk ik aan het herstel van een blessure.  

Van mijn lifestylecoach kreeg ik tips om hiermee aan de slag te gaan. En dus nam ik de proef op de som. Weerstandsbanden zijn er in verschillende weerstanden en daarom geschikt voor de beginnende en ervaren sporters. Op YouTube staan heel veel video’s waar je oefeningen kan bekijken. Maar wil je echt af vallen? Dan moet je ook letten op je voeding. 

Let op je voeding 

Veel sporten compenseert een slecht voedingsschema nooit. Gezond eten is verreweg het belangrijkste. Zorg ervoor dat je niet teveel eet. En maak bewuste keuzes. Dat klinkt moeilijk, maar ik kon met al mijn vragen terecht bij mijn coach. Ik kreeg een persoonlijk voedingsschema en heel veel tips over gezonde voeding. Ik volg hierbij geen dieet, maar een leefstijlverandering. Ik honger mijzelf niet uit en leg met dit traject een goede basis voor de lange termijn.

Sporten in transport en logistiek

Maak ook die verandering

Ben jij na het lezen van dit verhaal ook gemotiveerd om aan de slag te gaan met een lifestylecoaching? Meld je aan!


Ik wil meer weten!
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: