Jarno gaat voor gezond
Ervaringen

Terugblik op een maand gezond leven

De afgelopen vier weken heb ik ontzettend veel geleerd over mijn gedrag en gewoontes. En dus is het tijd om even terug te kijken op de afgelopen maand. Ik voel me langzaam een ander mens worden en de eerste kilo’s zijn eraf!

Gestopt met roken 

Een paar dagen voor oud en nieuw was mijn pakje sigaretten op. Omdat ik super gemotiveerd was om mijn leven te gaan beteren, ben ik toen ook gestopt. Aan het begin miste ik mijn ´rustmomentje´. Even naar buiten, mijn hoofd leegmaken en met een frisse kijk weer verder. Weg uit de cabine of rustig nadenken over een stukje tekst. En ja, ik mis dit nog steeds. De nicotine zelf mis ik niet. Ik voel me wel fitter en ik heb geen last meer van mijn longen. En dat voelt erg prettig! 

Gestopt met alcohol 

Op een koude winterdag heb je heerlijk gewandeld in het bos met je gezin. Je komt thuis in je warme woonkamer. Steekt een paar kaarsen aan, maakt een borrelplankje en schenkt een heerlijk bokbiertje voor jezelf in. Het water loopt me al in de mond. Ik besef dat ik nu klink als een alcoholist, maar stoppen met alcohol vind ik echt heel zwaar.  

Het biertje na een dag werken mis ik steeds minder. Maar een lekker drankje in het weekend mis ik zeker. Toch zet ik door, want het scheelt heel veel calorieën.   

Voeding 

Vanaf dag één heb ik een eetdagboek bijgehouden. Ik snack véél minder. Mijn verhoudingen heb ik ook veranderd. Ik eet minder koolhydraten en vlees. En eet veel meer groenten. Met een goede voorbereiding en gerechten van mijn coach kan ik dit goed volhouden. Ik voel me minder opgeblazen en heb minder last van de ´after dinner dip´. Mijn bierbuikje lijkt ook iets minder te worden. Dus hier voel ik me echt goed bij! 

Bewegen 

Ik begon dit jaar met het opnemen van een aantal vrije dagen. En dan is veel bewegen écht makkelijk. Tijd voor een wandeling had ik wel. Nu ik weer full time aan het werk ben is het een behoorlijke uitdaging. Mijn doel is om minimaal één keer per week naar de sportschool te gaan. Zoals je in de andere blogs kon lezen, ben ik begonnen met Kettlebell Sport. De trainingen van Dennis zijn loeizwaar, maar heerlijk om te doen. Moe maar voldaan! 

Kettlebells zijn ook ideaal om thuis mee te trainen. Ze nemen weinig ruimte in en je traint je hele lichaam. Twee keer per week thuis trainen lukt me wel. Meestal sport ik dan een halfuur. Als ik tijd heb iets meer. Op zondag maak ik vaker een wandeling met het hele gezin. Ook loop ik vaker naar de supermarkt. Zo pak je net een paar extra stappen. En dus gaat mijn conditie ook met stappen vooruit. Helemaal top! 

Slapen 

Slapen en kleine kinderen zijn een bijzonder slechte combinatie. De nacht dat ik acht uur onafgebroken heb geslapen kan ik mij niet meer herinneren. Daarnaast heb ik een onregelmatig leven. Ik ben soms laat thuis en moet de volgende dag weer vroeg beginnen. En dan zijn er ook nog de ouderavonden, verjaardagen en zo nu en dan een feestje. Waarom duurt een dag maar 24 uur? 

Om dit op te lossen zijn er twee mogelijkheden. Ik zeg mijn werk op, ga leven van een uitkering en slaap lekker veel. Of ik zoek iemand die de komende 20 jaar op onze kinderen wil passen. Anders moet ik accepteren dat een onafgebroken nachtrust verleden tijd is.  

De komende weken ga ik keihard door. Inmiddels ben ik 3 kilo kwijt en voel me een stuk fitter. 

Jarno doet een push-up

Doe je mee?

Samen met een lifestylecoach via STL ben ik aan de slag naar een gezonder leven. Twaalf weken lang stop ik met roken en alcohol. Ik ga meer bewegen, gezonder eten en meer slapen. Om zo een blijvende verandering door te maken. Ook wat voor jou?

Meer weten? Klik hier
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: