Werken in zeecontainer transport

Wil jij de onmisbare schakel zijn in het wereldwijde transport?

Zorg dat je de boot niet mist en word chauffeur in zeecontainertransport! Als zeecontainerchauffeur ben je een onmisbare schakel in het wereldwijde transport. Zonder jou loopt die lange reis in de soep en komen de containers niet op tijd aan. Maar dat laat jij niet gebeuren!

Jij kent de havens en railports als je broekzak en weet hoe je er op tijd komt. Zodat je aan het eind van de dag nog kunt genieten van een mooie zonsondergang!

Dit vervoer je

Als zeecontainerchauffeur vervoer je elke dag containers tussen klanten en havens in heel Europa. Omdat de containers vanuit de hele wereld aankomen in Nederland, maar ook worden geëxporteerd, is het belangrijk om alle informatie over de herkomst van de goederen goed vast te leggen. O ja, de containers hoef je niet zelf te laden en te lossen. Het werk is dus lichamelijk niet zwaar. Tijdens de wachttijden op de terminal heb jij tijd om even iets anders te doen. Waarna jij ervoor zorgt dat de vracht verzegeld wordt. Relaxed toch?! 

Waar je rijdt als chauffeur  

Met twee grote havens in Rotterdam en Amsterdam, is Nederland echt een doorvoerland. Dat zie je ook op de wegen: zeecontainertransport komt heel veel voor. Je vervoert zeecontainers naar havens in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Frankrijk.

Word zeecontainer chauffeur - vrachtwagenchauffeur

Welk rijbewijs heb je nodig

Omdat je in groot materieel rijdt, is een rijbewijs CE nodig. In alle gevallen ook code 95 en een bestuurderspas. Afhankelijk van de inhoud van de container, heb je extra certificaten nodig, zoals het ADR Basis certificaat.

Dit ben jij!

Voor het werk als zeecontainerchauffeur is het belangrijk dat je secuur werkt en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Als je internationaal gaat rijden overnacht je in je cabine. Omdat je van nature flexibel bent ingesteld vind je dat prima, net als de ritten op zaterdag of zondag. 

Waarin je rijdt

Meestal rijd je in een combinatie trekker-oplegger.  Daarbij wordt een ADR-certificaat vaak gevraagd. 

Zeecontainer transport

Chauffeur Henk vertelt je wat dit werk zo bijzonder maakt

2 minuten en 26 seconden

Zij gingen jou voor!

Collegiale inleen en uitleen: zeecontainer chauffeur

Een baan in het zeecontainer transport iets voor jou?

Check de beschikbare vacatures in onze vacaturebank!
Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?