Werken in zeecontainer transport
Zeecontainertransport

Container chauffeur: mis jij nooit de boot?

Word chauffeur zeecontainertransport! In deze baan ben je de onmisbare schakel in het (zee)transport over de hele wereld. Zonder jou loopt de lange reis van de vracht niet soepel: een baan met veel verantwoordelijkheid!

Als chauffeur zeecontainer breng je elke dag containers van en naar klanten en havens in heel Europa. Omdat de containers van over de hele wereld hier aankomen en ook worden uitgevoerd, is het belangrijk om alle info over waar de spullen vandaan komen goed te noteren. 

Het leuke is dat je de containers niet zelf hoeft te laden of te lossen, dus het werk is niet zwaar. Tijdens het wachten op de terminal heb je zelfs wat vrije tijd om iets anders te doen. Wat dacht je van een filmpje kijken, met familie bellen of zelfs een rondje hardlopen?

Word zeecontainer chauffeur - vrachtwagenchauffeur

Dit ben jij als chauffeur zeecontainer

Als zeecontainerchauffeur is het belangrijk om geduld te hebben, vooral als je moet wachten bij de terminals. Ook moet je een flink verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Vaak vervoer je waardevolle spullen. Het helpt als je goed kunt plannen. Zo kun je de routes lekker efficiënt uitvoeren. Flexibiliteit is ook handig, omdat schema's en het verkeer altijd anders kunnen zijn. Daarnaast komt het weleens voor dat je op zaterdag of zondag werkt: dat past gelukkig prima in jouw agenda. Je bent dan natuurlijk een andere dag lekker vrij.


Welk rijbewijs heb je nodig als zeecontainer chauffeur?

Omdat je met groot materieel rijdt, is een rijbewijs CE nodig. In alle gevallen heb je ook een code 95 nodig. 

Afhankelijk van wat er in de container zit, kunnen extra certificaten vereist zijn. Denk aan het ADR Basis certificaat. Je mag dan gevaarlijke stoffen vervoeren.

Hier rijd je als chauffeur zeecontainer

Met twee grote havens in Rotterdam en Amsterdam is Nederland echt een doorvoerland. Dat zie je ook op de wegen: zeecontainertransport komt heel veel voor. Let er maar eens op als je in de auto zit.

Als chauffeur breng je zeecontainers niet alleen naar havens in Nederland, maar ook naar die in België, Duitsland en Frankrijk. Je hebt dus een superdivers werkgebied!

Je rijdt in deze vrachtwagen

Meestal rijd je in een combinatie trekker-oplegger. 

Chauffeur zeecontainertransport

Van A naar B als chauffeur zeecontainer

2 minuten en 40 seconden

Zo ziet je werkweek eruit

De werkweek van een zeecontainerchauffeur is heel verschillend. Het begint vaak met het ophalen van containers en het plannen van je route. Rijden naar havens in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk komt vaak voor. 

Heb je een volle container? Dan rijd je naar de terminals van de haven. Hier wordt de container gelost en verzegeld. Soms moet je (lang) wachten, maar dan is er voor jou dus tijd voor ontspanning. Je doet een koffietje met havenpersoneel, of kijkt je favoriete serie af. 

Soms rijd je met een lege container terug om nieuwe spullen op te halen. Soms hoef je niks mee terug te nemen. 

Hoe dan ook eindigt je werkweek met voldoening: jij hebt er namelijk weer voor gezorgd dat goederen over de hele wereld terechtkomen. 

Dit zijn de uitdagingen in je werk

Sommige chauffeurs vinden het wachten op terminals een flinke uitdaging: je weet niet altijd precies waar je aan toe bent. Ook is het een uitdaging om goed op je lading te letten en alle verschillende documenten bijhouden. Gelukkig ben jij een pietje precies!

Zij gingen jou voor!

Collegiale inleen en uitleen: zeecontainer chauffeur

Werken als chauffeur in de zeecontainertransport iets voor jou?

Bekijk de beschikbare vacatures in onze vacaturebank.

Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?