Vrachtwagenchauffeur Leyena Zoey
Ervaringen van een vrouwelijke chauffeur

Via het Mobiliteitscentrum van STL op de juiste plek

De 32-jarige Leyena Zoey van der Laan kwam in contact met Bos Logistics in Schiphol. Hier werkt ze nu een half jaar met heel veel plezier. Voor Leyena een grote stap, want dit is haar eerste baan.

Deel deze pagina

Zware jeugd 

Dat dit haar eerste baan is heeft een reden. Op haar zeventiende werd er een tumor in haar rug gevonden. 10 jaar lang was ze onder behandeling en de laatste 5 jaar was ze bezig met haar herstel. Daarnaast heeft vrachtwagenchauffeur Leyena een vorm van autisme. Hierdoor bracht ze haar jeugd door op internaten. 

Vader als voorbeeld 

Leyena volgde de opleiding Zorg & Welzijn. Maar door haar operaties mist ze botweefsel in haar rug. Hierdoor kan ze geen zwaar werk doen, zoals mensen tillen en ondersteunen.  

Leyena’s vader is internationaal monteur en hierdoor veel onderweg. “Mijn vader is een actieve man. Klimmen of ergens tussen kruipen om iets te repareren is voor hem geen probleem. Ik kan dat niet. Maar het rijden en onderweg zijn spraken mij erg aan. Zo kwam ik erachter dat ik chauffeur wilde worden.” 

Als werkzoekende aan de slag via het Mobiliteitscentrum van STL 

Met dit doel voor ogen behaalde Leyena zelf haar rijbewijzen. Met het rijbewijs op zak ging ze op zoek naar werk. Als nieuweling in de transportsector vond Leyena het moeilijk om geschikt werk te vinden. Het Mobiliteitscentrum van STL bood uitkomst. Na een persoonlijk gesprek met Leyena gingen zij op zoek naar passend werk.  

“Het Mobiliteitscentrum dacht goed met mij mee en via hun netwerk kwam ik in contact met Bos Logistics in Schiphol. Lichamelijk kan ik dit werk goed doen, want ik word veel geladen en gelost. Als ik wel zelf moet lossen zorgen mijn planners ervoor dat ik een elektrische pompwagen krijg. Ook kan ik altijd bij hen terecht met vragen of problemen.  

Als ik een lostijd dreig te missen, dan regelen zij alles met de klant. Hierdoor ervaar ik minder stress. Bij mijn collega’s kan ik ook altijd terecht voor advies. Zo ga ik goed voorbereid op weg. Mijn contract is net verlengd en ik hoop hier nog lang te kunnen blijven. Ik zit hier echt op mijn plek. Bedankt STL!”

Ben jij ook op zoek naar een passende baan? Ons mobiliteitscentrum helpt je graag verder! Bekijk alle vacatures
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Wil je meer weten over werken in de transport en logistiek of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: