Saskia Wiersma van Sanders Fritom
Ervaringen

Gezonde, energieke en gemotiveerde medewerkers met Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Daar streeft Sanders Fritom uit Uden naar. Om meer inzicht te krijgen hoe ze dit moeten aanpakken, hielden ze een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) onder hun medewerkers. Dit doen ze om een goede werkgever te zijn en te blijven, waarin iedereen zich kan ontwikkelen.

Deel deze pagina
Wil je ontdekken hoe een PMO jouw organisatie ten goede komt? Klik hier!

Sanders Fritom  

Sanders Fritom is een écht familiebedrijf waarin de mens centraal staat. Gezondheid en werkgeluk staan bij Sanders Fritom hoog op de agenda. Daar sluit de PMO van STL perfect op aan. KAM-coördinator Saskia Wiersma begeleidt dit project samen met de adviseurs van STL:  

“KAM staat voor Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu. Vanuit mijn functie begeleid ik dit project voor Sanders Fritom. Bij Sanders Fritom vinden wij het belangrijk om onze medewerkers te helpen met een gezonde en verantwoorde leefstijl. Hierbij kijken we zowel naar lichamelijke gezondheid als mentale gezondheid.” 

Waarom een PMO? 

Met een PMO van STL help je jouw medewerkers naar een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl krijg je door een complete aanpak waarin, naast de lichamelijke gezondheid, ook aandacht is voor leren, groeien en loopbaanstappen. Saskia legt uit hoe zij dit doen bij Sanders Fritom: 

“Binden en boeien is ons doel. Dit is een onderdeel om mensen aan ons te binden en ons bedrijf boeiend te houden. Uit onderzoek kwam naar voren dat 1 op de 3 mensen wel eens last heeft van lichamelijke klachten zoals pijn in nek, schouders of onderrug. Deze mensen kunnen we nu ondersteunen met bijvoorbeeld een tilcursus. Ook zien we graag dat mensen stoppen met roken. Maar we proberen niet met ‘het vingertje te wijzen’. Voor ons als leidinggevende de taak om mensen te motiveren en te starten met een programma voor hun gezondheid of werkgeluk.

PMO gesprek bij Sanders Fritom
PMO gesprek bij Sanders Fritom


Gericht sturen op gezondheid en werkgeluk 

Medewerkers doen geheel vrijwillig mee met een PMO. Bij Sanders Fritom deden 116 van de 230 medewerkers mee aan het onderzoek. Met de uitslagen van het onderzoek kun je gericht beleid maken om de gezondheid en het werkgeluk van je medewerkers te verbeteren.  

“Bij Sanders Fritom kijken we naar alle aspecten van gezondheid en werkgeluk. Tijdens de PMO wordt zowel gekeken naar lichamelijke gezondheid als naar mentale gezondheid. Bij de PMO kwamen lichamelijke klachten aan het licht zoals een te hoge bloeddruk of te hoog cholesterol. Maar er zijn ook collega’s die zich op persoonlijk gebied verder willen ontwikkelen.  


Een frisse en gezonde start 

Sanders Fritom heeft een ambassadeursclub opgericht om gezondheid en werkgeluk onder de aandacht te brengen. “Onze ambassadeurs motiveren onze medewerkers en zorgen voor meer bewustwording. Wij als leidinggevenden willen graag het goede voorbeeld te geven. We organiseren een gezonde lunch of gaan in onze pauze een stukje wandelen. Dit gezondheidsthema willen we breed gaan inzetten binnen het bedrijf, zodat het ook bij medewerkers uit het warehouse en chauffeurs past. Deze PMO is voor ons het startpunt waar we heel gericht op gaan sturen. Voor ons écht een frisse en gezonde start, waar we in toekomst onze vruchten van gaan plukken.” 

Saskia Wiersma van Sanders Fritom
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Vragen? We helpen je!

Heb je vragen over de gezondheidcheck? Meld het ons!

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?