Leer de ambities van jouw medewerkers kennen.
Ervaringen met duurzame inzetbaarheid

Leer de ambitie van jouw medewerkers kennen met Toekomstgesprekken

Weet jij wat er speelt bij je medewerkers? Wat is hun ambitie en hoe denken ze over hun gezondheid? Met de training Toekomstgesprekken voeren leer hoe jij het beste uit je medewerkers haalt. Managers van Steenbergen Transport volgden deze training en zij zien nu al de toegevoegde waarde.

Deel deze pagina

Toekomstgesprekken

Als aanvulling op de gebruikelijke functioneringsgesprekken voert Steenbergen Transport ook Toekomstgesprekken. Om deze gesprekken beter te sturen volgden managers en leidinggevende een training om deze Toekomstgesprekken goed te kunnen voeren.  

Door de veranderingen op de arbeidsmarkt en wensen van nieuwe medewerkers kwamen wij erachter dat alleen een functioneringsgesprek niet voldoende was. Wel waren wij als organisatie nog zoekende hoe wij dit precies aan moesten pakken. Een adviseur van STL wees ons op de cursus Toekomstgesprekken. Zo is het balletje gaan rollen.” Zegt commercieel directeur Danny Geeraets. 

Zelfontwikkeling van managers en leidinggevenden 

Tijdens de cursus leer je gesprekstechnieken en vragen stellen. Met een acteur worden lastige situaties nagebootst. Hierdoor sta je sterker en goed voorbereid in het Toekomstgesprek. 

“Je leert jezelf kennen en ik weet nu wat mijn zwakkere punten zijn. Ik moest écht leren luisteren en doorvragen. Tijdens de cursus gingen we daarmee aan de slag. Deze punten train je met een acteur waarmee je een gesprek nabootst. Nu ben ik beter in staat het gesprek te sturen zodat ik erachter kom wat iemand precies wil in zijn loopbaan. Om op een andere manier vragen te stellen bijvoorbeeld. Deze kennis komt ook van pas in het dagelijks leven want ik heb gemerkt dat er anders wordt gecommuniceerd op de werkvloer. Dat is een bijkomend pluspunt.” 


Toekomstgesprekken

Je leert jezelf kennen en ik weet nu wat mijn zwakkere punten zijn. Ik moest écht leren luisteren en doorvragen.
Danny Geeraets
Peter Lanza Adviseur

Ook aan de slag met toekomstgesprekken?

 Neem contact op met onze adviseurs.

Bel ons op 088-2596121

Het beste uit je medewerkers halen 

De toekomst ziet er voor iedereen anders uit. De ene persoon is op zoek naar doorgroeimogelijkheden en de ander wil graag op een gezonde manier zijn of haar pensioen halen. Dit was voor Steenbergen de aanleiding om de naam Toekomstgesprek te veranderen in Ambitiegesprek. 

Iedere generatie kijkt anders naar de toekomst. De jongere generatie wil misschien vier dagen per week werken en doorgroeimogelijkheden hebben. De oudere generatie wil op een gezonde manier hun pensioen halen. Ook op functieniveau wordt anders gekeken naar de toekomst. Daarom vinden wij dat de naam Ambitiegesprek beter past bij onze organisatie. Minimaal één keer per jaar gaan we het gesprek met elkaar aan om je ambitie te bespreken. Dit kan zijn dat we iemand een cursus aanbieden om zichzelf te ontwikkelen, maar dit kan ook een training zijn op gebied van vitaliteit of gezondheid. Meer tijd voor de kleinkinderen kan ook een ambitie zijn voor sommigen. Aan ons de taak om daar op gepaste wijze op in te spelen.” 

Medewerkers binden aan de organisatie 

Wat je liefde geeft groeit is een bekend gezegde. Dit geldt ook voor je medewerkers. Een gezonde en gemotiveerde medewerker is nu eenmaal goud waard. Deze medewerkers wil je ook niet kwijt en het liefst lange tijd behouden.  

“Binnen Steenbergen zijn we al lange tijd bezig met opleiden, behouden en binden van ons personeel. Dit jaar hebben we ook de prijs voor beste leerbedrijf gewonnen. De Toekomstgesprekken dragen ook bij aan onze visie om mensen voor lange tijd aan ons te binden. Door regelmatig in gesprek met elkaar te gaan kunnen we beter inspelen op de behoefte van het individu. Hierdoor is ons ziekteverzuim en uitstroom verminderd. Een mooi voorbeeld is van een planner binnen onze organisatie. Hij was op zoek naar meer uitdaging en hij doet nu andere werkzaamheden om zichzelf verder te kunnen te ontwikkelen. Dit kwam aan het licht tijdens het Toekomstgesprek. Wij zien zeker de toegevoegde waarde van de training in. En we raden de training zeker aan voor andere ondernemers.” 

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten? Bel of mail ons!

Stel je vragen aan onze adviseurs. We geven je graag advies over toekomstgesprekken!

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: