Leerwerkplekken voor transport en logistiek
Producten en diensten

Een leerwerkplek in jouw bedrijf? Tot € 2.700 subsidie!

Een BBL’er met een leerbaan leert het vak van jou én bij jou. Je ontvangt bovendien tot € 2.700 subsidie voor elke gecreëerde leerwerkplek.

Leerwerkplekken in jouw bedrijf

Als Erkend Leerbedrijf kun je aanstormend talent in huis halen door ze een leerwerkplek te bieden. BBL-studenten volgen 1 dag per week onderwijs aan een ROC of Vakschool. En 4 dagen per week werken ze dan in jouw bedrijf. Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) detacheert deze student-werknemer en neemt de werkgeversrisico’s van je over. Ben je nog geen erkend leerbedrijf? Lees hier hoe je een erkend leerbedrijf wordt.

Chauffeurs uit eigen kweek

Hoe mooi is het als BBL-student het vak leren in jouw bedrijf? Je leert ze omgaan met jouw materieel. En ze doen mee in jouw werkprocessen. Werkenderwijs leer je zo’n BBL’er ook goed kennen. Veel BBL’ers blijven na hun opleiding werken bij het bedrijf waar ze hun leerbaan hadden. Dat heb je er meteen een prima vaste werknemer bij! Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het aanbieden van een leerbaan een prima manier om aan gemotiveerde medewerkers te komen. 

 Er gaat niets boven chauffeurs uit eigen kweek Marcel Wever (Wetra EDC)


Lees het hele verhaal van Marcel Wever (Wetra EDC) over student-chauffeurs. 

Tot € 2700,- subsidie praktijkleren per BBL-student

Als je een BBL-student in dienst hebt, heb je recht op subsidie. De Subsidieregeling praktijkleren maakt het aanbieden van leerwerkplekken extra interessant voor je.  


Wat is de Subsidieregeling praktijkleren? 

Je bedrijf maakt kosten als je een student-werknemer in huis haalt. De Subsidie praktijkleren is een vergoeding voor een deel van deze kosten. Per leerwerkplek kun je maximaal € 2.700 ontvangen (over een periode van 40 weken) via de Subsidieregeling praktijkleren.

Wat zijn de voorwaarden voor de subsidie praktijkleren?

Om gebruik te mogen maken van deze subsidie moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • Je geeft begeleiding aan één of meer student-werknemers die een BBL-opleiding volgen (en door STL bij jou gedetacheerd zijn). 
  • Jouw bedrijf is een Erkend Leerbedrijf. 

De subsidie loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de website van RVO vind je alle informatie over de Subsidieregeling praktijkleren. Of lees onze brochure. 

Wat kan STL voor jou betekenen?

Ben je SOOB-bedrijf of heb je een student van ons gedetacheerd? Dan begeleiden wij jou kosteloos bij de aanvraag. Lees in onze brochure Subsidie Praktijkleren hoe wij jou kunnen helpen.

Brochure Subsidie Praktijkleren

Brochure over de RVO subsidieregeling praktijkleren.

Hoe vraag je de Subsidie praktijkleren aan? 

Voor het aanvragen van de Subsidie praktijkleren hebben we een speciale online-tool gemaakt: STL Praktijkleren. Deze online tool geeft je ook informatie over de student-werknemers die wij detacheren.  

Het gebruik van onze tool STL Praktijkleren voor je subsidieaanvraag is kosteloos. We controleren je aanvraag ook op volledigheid en juistheid, waarna jij er akkoord op kunt geven. Met STL Praktijkleren heb je altijd inzicht in jouw aanvraag en de behandeling ervan. Je ontvangt bovendien precies de managementinformatie die je nodig hebt.  

Maak snel en eenvoudig je bedrijfsprofiel aan op STL Praktijkleren. Je ontvangt daarna een overeenkomst voor het gebruik van onze tool.  

Belangrijke veranderingen voor subsidieaanvragen in 2024: vanaf dit jaar is ketenmachtiging vereist voor aanvragen van de subsidie via intermediairs.

Om de subsidieaanvraag Praktijkleren 2023-2024 in te kunnen dienen, moet er een machtiging afgegeven worden aan ‘Funding, Subsidiemanagement B.V.’ kvk: 22059471 (de machtiging heeft betrekking op de RVO diensten EH3).

Neem bij vragen hierover contact met ons op via spl@stlwerkt.nl of 0882596111 (keuze 1, keuze 5).

Vraag vandaag nog een account aan en vraag de subsidie aan! Ja, ik wil een account

STL detacheert de student-werknemer bij jou!

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) detacheert student-werknemers graag bij jouw bedrijf. Wij nemen daarbij de administratie en loonbetaling voor onze rekening en nemen de werkgeversrisico’s over. Daarnaast zorgen we er ook voor dat student-chauffeurs hun rijbewijzen halen. De rijopleiding vergoeden we tot 100%.  


 Zoek je student-werknemers? 

Heb je een leerwerkplek en zoek je daarvoor een geschikte BBL’er? Laat ons weten dat je student-werknemers zoekt. 

Ja, ik wil een student-werknemer!

Veelgestelde vragen

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen graag!

Bel: 088 - 2596116

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?