Meer informatie?
Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen graag!
Een BBL’er met een leerbaan leert het vak van jou én bij jou. Je ontvangt bovendien tot € 2.700 subsidie voor elke gecreëerde leerwerkplek.
Als Erkend Leerbedrijf kun je aanstormend talent in huis halen door ze een leerwerkplek te bieden. BBL-leerlingen volgen 1 dag per week onderwijs aan een ROC of Vakschool. En 4 dagen per week werken ze dan in jouw bedrijf. Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) detacheert deze leerling-werknemer en neemt de werkgeversrisico’s van je over. Ben je nog geen erkend leerbedrijf? Lees hier hoe je een erkend leerbedrijf wordt.
Hoe mooi is het als BBL-leerlingen het vak leren in jouw bedrijf? Je leert ze omgaan met jouw materieel. En ze doen mee in jouw werkprocessen. Werkenderwijs leer je zo’n BBL’er ook goed kennen. Veel BBL’ers blijven na hun opleiding werken bij het bedrijf waar ze hun leerbaan hadden. Dat heb je er meteen een prima vaste werknemer bij! Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het aanbieden van een leerbaan een prima manier om aan gemotiveerde medewerkers te komen.
Er gaat niets boven chauffeurs uit eigen kweek Marcel Wever (Wetra EDC)
Lees het hele verhaal van Marcel Wever (Wetra EDC) over leerling-chauffeurs.
Als je een BBL-leerling in dienst hebt, heb je recht op subsidie. De Subsidieregeling praktijkleren maakt het aanbieden van leerwerkplekken extra interessant voor je.
Je bedrijf maakt kosten als je een leerling-werknemer in huis haalt. De Subsidie praktijkleren is een vergoeding voor een deel van deze kosten. Per leerwerkplek kun je maximaal € 2.700 ontvangen (over een periode van 40 weken) via de Subsidieregeling praktijkleren.
Om gebruik te mogen maken van deze subsidie moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:
De subsidie loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de website van RVO vind je alle informatie over de Subsidieregeling praktijkleren. Of lees onze brochure.
Ben je SOOB-bedrijf of heb je een leerling van ons gedetacheerd? Dan begeleiden wij jou kosteloos bij de aanvraag. Lees in onze brochure Subsidie Praktijkleren hoe wij jou kunnen helpen.
Brochure over de RVO subsidieregeling praktijkleren.
Download het bestand (3,45 MB) Lees voor met readspeakerVoor het aanvragen van de Subsidie praktijkleren hebben we een speciale online-tool gemaakt: STL Praktijkleren. Deze online tool geeft je ook informatie over de leerling-werknemers die wij detacheren.
Het gebruik van onze tool STL Praktijkleren voor je subsidieaanvraag is kosteloos. We controleren je aanvraag ook op volledigheid en juistheid, waarna jij er akkoord op kunt geven. Met STL Praktijkleren heb je altijd inzicht in jouw aanvraag en de behandeling ervan. Je ontvangt bovendien precies de managementinformatie die je nodig hebt.
Maak snel en eenvoudig je bedrijfsprofiel aan op STL Praktijkleren. Je ontvangt daarna een overeenkomst voor het gebruik van onze tool.
Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) detacheert leerling-werknemers graag bij jouw bedrijf. Wij nemen daarbij de administratie en loonbetaling voor onze rekening en nemen de werkgeversrisico’s over. Daarnaast zorgen we er ook voor dat leerling-chauffeurs hun rijbewijzen halen. De rijopleiding vergoeden we tot 100%.
Heb je een leerwerkplek en zoek je daarvoor een geschikte BBL’er? Laat ons weten dat je leerling-werknemers zoekt.
Als je een leerling-werknemer een leerwerkplek biedt, moet jouw bedrijf een Erkend Leerbedrijf zijn. STL plaatst alleen leerling-werknemers bij erkende leerbedrijven. Deze erkenning moet je aanvragen bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Het maakt niet uit hoe groot je bedrijf is.
De SBB beoordeelt de aanvraag op de volgende criteria:
Heb je hulp nodig bij de aanvraag? Neem contact op met ons en we helpen je verder.
De opleiding komt voor subsidie in aanmerking voor de duur die in het opleidingsregister is vastgelegd (de ‘nominale duur’). De periode dat de leerling langer over de opleiding doet dan de nominale duur is wordt dus niet meegenomen in de subsidie.
Als de opleiding tussentijds wordt stopgezet, bijvoorbeeld door langdurige ziekte, dan kan geen aanspraak worden gemaakt op de Subsidieregeling praktijkleren. Tijdens die periode vindt er geen begeleiding in de praktijk plaats. Er kan daarmee niet aan de voorwaarden van de Subsidieregeling praktijkleren worden voldaan.
Ja, dit heet cumulatie en is mogelijk. De Subsidieregeling praktijkleren bevat geen bepalingen die dat uitsluiten. Let op, want bij andere regelingen kan dat wél het geval zijn.
Ja, ook dan kun je gebruikmaken van STL Praktijkleren. Voorwaarde is dat je afdraagt aan SOOB. Voor je leerling-werknemer(s) brengen wij dan een vergoeding in rekening van 8,5% van het vastgestelde subsidiebedrag. Je profiteert daarmee van:
Zekerheid over je subsidieaanvraag: wij controleren jouw aanvraag op volledigheid en juistheid.
Altijd inzicht in de subsidieaanvraag.
Uitgebreide managementinformatie tijdens het aanvraagproces en erna.
Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen graag!
We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:
Verzenden...
Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.
Dank je! Wil je je antwoord nog kort toelichten?
Dank je voor je feedback!