Fit blijven in transport en logistiek
Ervaringen

Fit blijven als vrachtwagenchauffeur

Wil je fit worden en blijven als vrachtwagenchauffeur? Dan moet je meer bewegen. In deze blog deel ik mijn ervaring met bewegen en sporten. Samen met mijn lifestylecoach van STL ben ik de afgelopen weken flink aan de slag gegaan met bewegen en sporten.

Fit worden als vrachtwagenchauffeur 

Zie jij jezelf push-ups doen op een parkeerplaats? Getrainde spieren zorgen voor een hogere verbranding en zorgen voor een betere houding. Bij het ouder worden verliezen we spiermassa. Dus hoe ouder, hoe meer spierversterkende oefeningen. Toch hoef je echt geen bodybuilder te zijn, want je gaat de meeste bewegingen toepassen in je dagelijkse leven. Zo beweeg je volgens de beweegrichtlijn. 

Bewegen volgens de beweegrichtlijn 

Samen met mijn lifestylecoach van STL beweeg ik volgens de beweegrichtlijn. De richtlijn is 2,5 uur per week matig tot intensief bewegen, 2 keer per week bot- en spierversterkende oefeningen en balansoefeningen. Hier geldt wel de regel; bewegen is goed, meer bewegen is beter. 

Vrachtwagenchauffeur Jarno doet push up op de parkeerplaats

2,5 uur per week bewegen 

Wandelen, fietsen, spelen met je kinderen of kleinkinderen, een lunchwandeling of tuinieren. De mogelijkheden zijn eindeloos, als je maar beweegt. Zelf loop ik nu vaak naar de supermarkt. Op zondag gaan we vaak met het gezin zwemmen. Zo maken we er een leuk familie-uitje van.  

Als je veel moet laden en lossen, dan is de kans groot de je voldoende beweging krijgt. De uitdaging is groter als je internationaal rijdt en je dag grotendeels zittend doorbrengt. Een kleine wandeling in de pauze is dan al een goede stap. En let goed op je voeding waar ik het in mijn vorige blog over had.  

Sporten  

Van mijn lifestylecoach heb ik oefeningen gekregen om thuis te doen. Maar ik kreeg als tip om te gaan sporten in teamverband voor extra motivatie. Daarom ben ik lid geworden van een sportclub. Ik smijt nu metalen ballen in het rond bij Kettlebellsport Deventer. Europees kampioen kettlebellsport Dennis Eikelboom helpt mij goed tijdens dit traject. Dus zoek een sportclub bij jou in de buurt en laat je motiveren door je teamgenoten. 

Kettlebells zijn ideaal om thuis of onderweg mee te trainen. Ze nemen weinig ruimte in beslag en je hebt een veelzijdige oefening. Met een kettlebell train je kracht, conditie en balans in één training. Dus met twee trainingen per week voldoe je al aan de beweegrichtlijn. Dankzij de kettlebelltrainingen ben ik afgevallen en is mijn conditie verbeterd. Dennis heeft een trainingsschema voor me gemaakt. De komende weken ga ik aan de slag met dit trainingsschema.

Jarno doet een push-up

Werk jij in de transport en logistiek en wil je ook fit worden?

Volgens mij heeft Jarno voldoende verteld waardoor ook jij aan de slag kunt gaan. Volg zijn trainingsschema en ga lekker fit de zomer in! 


Ik wil fit worden!
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: