Neem contact met ons op
Heb je vragen over overgangsklachten? Wij staan voor je klaar.
Wij staan voor je klaar in de transport en logistiek. De sector vol kansen en mogelijkheden! Of je nu graag in een distributiecentrum werkt of liever de weg op gaat in een vrachtwagen, bij STL maken we het mogelijk. We helpen je met het zoeken naar je droombaan, bij je rijopleiding en zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. We gaan samen op weg naar jouw volgende stap.
Alles voor werkzoekendenWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor jouw werk en ontwikkeling. We helpen je om de juiste opleiding te kiezen, een leuk leerbedrijf te vinden en je carrière een vliegende start te geven. We gaan samen verder voor jouw toekomst.
Alles voor studentenOnze sector is een sector die continu in beweging is. Als jij je hoofd koel wilt houden in deze snelle sector is fysiek en mentaal in balans zijn belangrijk. We helpen je professioneel te ontwikkelen, een goede balans te vinden, veilig te werken, of een baan te vinden waar je blij van wordt. Wil jij vooruit? Dan maken wij de weg vrij.
Alles voor werknemersWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. We helpen je om personeel te vinden, te behouden en op te leiden. We gaan samen verder voor jouw bedrijf.
Alles voor werkgeversWij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven.
Alles over STLZit je in de overgang? Dan is werken soms moeilijk. Misschien heb je last van opvliegers of voel je je moe tijdens lange ritten.Of kun je je slecht concentreren in het magazijn of op kantoor. Gelukkig kun je op hulp van je baas rekenen. Op deze pagina vertellen we wat je werkgever voor je kan doen tijdens de overgang. Je leest ook hoe je de overgang bespreekbaar maakt.
Heb je het warm tijdens het rijden? Doen je armen en benen pijn na het tillen? Of ben je vaak moe en voel je je niet zo blij? Symptomen van de overgang kunnen je stress geven. Vooral als ze je werk lastig maken.
Lees meer over syptomen van de overgang >
Gelukkig heeft je werkgever een belangrijke taak. Je baas moet ervoor zorgen dat jij je werk goed kunt uitvoeren. Daarom mag je de volgende dingen van hem of haar verwachten tijdens de overgang.
Een overgangsconsulent weet veel over werken in de transport en logistiek. Ze begrijpt dus dat de overgang jouw werk in de weg kan zitten. Samen bespreken jullie hoe jij je voelt. En waarom je het werken tijdens de overgang soms moeilijk vindt. Je overgangscoach helpt je om met de overgang om te gaan. Thuis en op je werk. De handige tips en adviezen helpen je om je beter te voelen.
Lees meer wat een overgangsconsulent voor jou kan betekenen >
Regelmatig bewegen, gezond eten, genoeg slapen. Het zijn een paar voorbeelden van goede keuzes die je kunt maken. Overgangsklachten kunnen ervoor zorgen dat je minder lekker in je vel zit. Dat merk je thuis, maar ook op je werk. Gezond leven helpt om je beter en gelukkiger te voelen. Ook tijdens de overgang. En daar kan je werk bij helpen. Ontdek hoe STL jou helpt met gezond leven én werken!
Werk jij in de Transport & Logistiek sector en ben je in de overgang? Dan helpen wij jou op weg met het gratis overgang tipboekje. Hierin lees je alles over de overgang, inclusief handige tips voor thuis en op werk.
De overgang kan je werk in de transport en logistiek lastig maken. Je werkgever heeft de plicht om op je te letten. Toch mag je baas nooit zomaar vragen naar je medische situatie. Daarom is het aan jezelf om in gesprek te gaan over je overgangsklachten op het werk.
Een gesprek starten over je overgangsklachten. Dat voelt misschien spannend. Maar onthoud: je maakt je werk er een stuk gemakkelijker mee. Je hoeft alleen maar een eerlijk gesprek te starten. Daarom geven we je tips om zelf in actie te komen:
Praten over de overgang. Het blijft lastig, zeker op je werk. Toch is het belangrijk om aan je eigen gezondheid te denken. Je moet goed voor jezelf zorgen om plezier in je werk te houden.
Je werkgever wil ook gezonde, gelukkige werknemers. Want je baas wil dat jij als ervaren kracht inzetbaar blijft. Wordt jouw werk tijdens de overgang makkelijker door kleine aanpassingen? Dan werkt je baas daar vast graag aan mee. Je hebt recht op steun tijdens de overgang. Zorg daarom samen met je baas voor een prettige werkomgeving. Wees eerlijk en open, dan vind je samen de beste oplossingen.
Iedere vrouw komt in de overgang. Toch vinden veel vrouwen het moeilijk om het onderwerp te bespreken op hun werk. Dat is erg jammer. STL moedigt je aan om open en eerlijk te zijn over de overgang op je werk. Ga in gesprek met je baas of een overgangsconsulent. Maar bespreek je overgangsklachten ook met collega’s. Waarschijnlijk herkennen ze jouw gevoelens. En jij voelt je sterker en begrepen, omdat je weet dat je niet de enige bent.
Wat doet een overgangsconsulent? Hoe kan deze jou helpen als je werkt en in de overgang bent?
Heb je vragen over overgangsklachten? Wij staan voor je klaar.
We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:
Verzenden...
Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.
Dank je! Wil je je antwoord nog kort toelichten?
Dank je voor je feedback!