Anke Schilderink over werken in de transport en logistiek
Ervaringen met DRIVE

Hiep Hiep Hoera!

Vier maanden geleden werd ik voor het eerst moeder. Hoera een zoon! En dan komt vanzelf na een tijdje ineens die éne dag … De eerste werkdag.

Deel deze pagina

Een maand geleden ben ik weer aan het werk gegaan. Hoera? Ja! Want ik vind het stiekem erg fijn om naast moeder ook andere rollen te kunnen vervullen.

Kick!

Na een fijne overdracht met mijn vervanger, een opgeschoonde mailbox en een vernieuwde ochtendroutine ben ik weer ‘back in the game’. Het was even zoeken, maar ik ben weer helemaal in mijn element. Want ik floreer blijkbaar het beste met een volle agenda. Ik krijg een kick van meerdere ballen in de lucht te houden. En ik grijp alle kansen aan om mezelf te blijven ontwikkelen. 

Talent

Tijd dus om naast mijn werk ook mijn (thuis)studie te hervatten. Zoon in bed. De hond uitgelaten. Check! Zo duik ik met een kop dampende thee achter de laptop de online les in. Hoera, de module talentontwikkeling staat vanavond op het programma. Talentontwikkeling gaat over hoe een organisatie omgaat met het aanwezige talent dat werknemers bezitten. En daarnaast (en minstens zo belangrijk!) de werknemers de ruimte en mogelijkheid biedt om dit en andere talenten te ontwikkelen. 

Het continu blijven groeien en ontwikkelen is op dit moment één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden bij werkzoekenden. In deze krappe arbeidsmarkt is talentontwikkeling daarmee een belangrijk HR-thema. Niet gek dus als je steeds vaker woorden als duurzame inzetbaarheid en vitaliteit hoort. Want weet jij écht wat jouw werknemers drijft in hun werkzaamheden? Of sta jij open om je verder te verdiepen in het geen wat er leeft onder het personeel? 

Win-win

Hoera, mijn werkgever wel! Mijn werkgever heeft mij, naast ruimte in de agenda, ook opleidingsbudget gegeven om deze studie te volgen. En met de nieuwe opgedane kennis verbreed ik nu al mijn kijk op zaken die in mijn dagelijkse werkzaamheden terugkomen. Een win-win situatie voor iedereen.

Om aan de slag te gaan met talentontwikkeling is het allereerst belangrijk om in gesprek te gaan met medewerkers. Hoera! STL helpt je dit dialoog te voeren en de eerste stappen hierin te maken. Benieuwd hoe je dit thema vorm kunt geven? Verdiep je dan eens in de DRIVE workshops van STL! Want wellicht is niet iedereen op het eerste oog een talent, maar ik weet zeker: Iedereen heeft een talent! Hoera!

Wil jij weten wat bij jouw werknemers speelt? Ga aan de slag DRIVE! Meer informatie
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten? Bel ons voor advies!

Wij komen graag met je in contact voor een goed gesprek over DRIVE.

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: