Grip op je geld met budgetcoaching
Tips en advies

Tips om nu van start te gaan met geld besparen

Boodschappen, verzekeringen, tussendoortjes. Er zijn veel kleinere uitgaven die bij elkaar een heel bedrag zijn! Op zulke uitgaven kun je misschien wat besparen als je er meer bewust van bent. Heb je dit echt nodig? Kan dit misschien voordeliger? Lees onze tips en ga gelijk van start met besparen!

Houd een huishoudboekje bij

Het geeft rust  als je weet wat er binnenkomt en wat je uitgeeft. Om je daarbij te helpen zijn er digitale huishoudboekjes. Die helpen je om inzicht in je geldzaken op orde te krijgen. Om de keus wat te vereenvoudigen hebben we er al vast een geselecteerd:  huishoudboekje

Je kunt ook de App downloaden van DSR budgetmanager, waarin je je wekelijkse inkomsten en uitgaven kunt bijhouden. 

Bereken hoeveel geld je per keer hebt en betaal contant

Bereken hoeveel geld je per maand beschikbaar hebt voor bijvoorbeeld boodschappen. Deel dit door het aantal keren dat je boodschappen gaat doen en neem precies dit bedrag mee naar de supermarkt. Op deze manier is het niet eens mogelijk om meer uit te geven dan je hebt, en soms zal je merken dat je geld overhebt om eens een extraatje te kopen. 

Grip op je geld

In 3 stappen grip op geld - Goed omgaan met geld

1 minuut en 50 seconden

Sla ‘to go’ eten en drinken over

De koffie op het station of het broodje bij het tankstation. Het lijken kleine bedragen maar kan al snel een grote uitgavenpost worden op maandbasis. En eigenlijk is het net zo makkelijk en lekker om je eigen koffie mee van huis te nemen of zelf je broodje af te bakken en mee te nemen! Het is een kleine moeite met groot resultaat aan het eind van het jaar. 

Een graadje meer of minder maakt echt verschil!

Wist je dat als je je thermostaat altijd één graadje lager zet dan je gewend bent dit je zo’n 100 euro per jaar kan schelen? Veel mensen weten dit niet maar het is echt waar. Test het uit en merk het verschil in je portemonnee.

Schrijf de opzegdatum op van je abonnementen!

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad: je bent vergeten tot wanneer je een abonnement op kunt zeggen. Schijf de uiterlijke opzegdatum van bijvoorbeeld een proefabonnement of een aanbieding op in je agenda of in de kalender zodat je op tijd bent met het opzeggen van een voordelig abonnement. Ook kun je vaak als je een proefabonnement afsluit, deze gelijk weer opzeggen zodat deze automatisch eindigt als je proefperiode voorbij is. Handig, want zo hoef je er niet meer aan te denken! Vaak wordt na deze periode een abonnement aanzienlijk duurder, en zit je er een bepaalde periode aan vast. 

Grip op je geld met budgetcoaching

Hulp nodig? Maak gebruik van de gratis budgetcoach

Via STL kun je gratis met een budgetcoach aan de slag. De budgetcoach komt aan huis of spreekt je online. De coach helpt je om je geldzaken op orde te brengen, of schulden weg te werken.

Lees meer over de budgetcoach
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie over geld besparen?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?