Chauffeuse vertrouwenspersoon, vrouwelijke chauffeur met krullen
Levensmiddelendistributie

Distributiechauffuer: gaat jouw liefde door de maag?

Dan is chauffeur levensmiddelendistributie misschien wel wat voor jou! Je vervoert voedsel en drank en zorgt ervoor dat heel Nederland te eten heeft. Als chauffeur gekoeld transport kun je direct aan de slag!

Als chauffeur in de levensmiddelendistributie breng je koel- en vriesproducten naar de consument, maar ook frisdranken en droge producten. Denk aan crunchy zakken chips, verpakkingen met pasta en rijst voor in de winkels en blikken vol bonen. 

Kwaliteit en hygiëne zijn super belangrijk, niet alleen voor de leverancier en de consument, maar ook voor jou als chauffeur.

Werken in de transport en logistiek

Dit ben jij als chauffeur in het gekoeld transport

Je hebt niet alleen een vaste hand aan het stuur, maar ook een scherp oog voor hygiëne en kwaliteit. Elk product dat je vervoert in je wagen moet natuurlijk in topconditie blijven voor de consument. Als chauffeur in de levensmiddelendistributie, is geduld je superkracht en je aandacht voor detail maakt je een waardevolle schakel in de hele voedselketen. Jij zorgt ervoor dat heel Nederland te eten heeft.

Welk rijbewijs heb je nodig als gekoeld transport koerier?

Meestal heb je een rijbewijs C of CE en code 95 nodig. Maar maak je geen zorgen als je dat rijbewijs nog niet hebt, je kunt het nog behalen. Wij helpen je daarbij. Wil je meer weten over de opleidingen?

Soms heb je ook nog extra certificaten nodig. Welke dat zijn, hangt af van de producten die je vervoert.

Hier rijd je als chauffeur distributie

Als chauffeur in de levensmiddelendistributie kun je verschillende soorten transport doen. Je kunt bijvoorbeeld producten naar winkels of supermarkten brengen, waar consumenten ze kopen. 

Of je richt je op het vervoeren van goederen tussen distributiecentra. Dan rijd je tussen fabrieken of opslagruimtes. Daarnaast is er ook internationaal transport, want Nederland exporteert veel groente, fruit en vlees. Heb jij al een voorkeur?

Je rijdt in deze vrachtwagen

Je kunt in een bakwagen rijden, maar ook in grotere wagens zoals een trailer, LZV of combi.

Werken in de transport en logistiek

Bob Otten, chauffeur levensmiddelendistributie. Hij vertelt je wat zijn werk zo leuk maakt

2 minuten en 34 seconden

Zo ziet je werkweek eruit

Stel je voor dat je chauffeur bent in de levensmiddelendistributie of het gekoeld transport. Elke dag begint met het laden van je vrachtwagen vol met gekoelde of bevroren producten, zoals groenten en vlees. Soms rijd je met droge producten, zoals chips of chocolade.

Terwijl je door de stad rijdt, is geduld je grootste vriend. Vooral wanneer je je een weg baant door drukke straten en smalle steegjes. 

Wanneer je aankomt bij de supermarkt, ben je niet alleen een chauffeur, maar ook een teamspeler. Samenwerkend met het winkelpersoneel zorg je ervoor dat de goederen veilig en efficiënt worden gelost. 

Klaar en is je wagen leeg? Dan rijd je terug naar het distributiecentrum en kun je lekker naar huis.

Dit zijn de uitdagingen in je werk als distributiechauffeur

In de wereld van chauffeurs in de levensmiddelendistributie is het soms een uitdaging om altijd op tijd te zijn voor leveringen, vooral in druk stadsverkeer. Ervoor zorgen dat je wagen de juiste temperaturen heeft voor gekoelde producten en het soepel navigeren door smalle straten zijn belangrijk. 

Samenwerken met verschillende mensen, zoals supermarktmedewerkers, en het begrijpen van internationale regels als je de grens over gaat, kunnen een uitdaging vormen. Gelukkig zijn dit ook juist de spannende en leuke dingen van je werk én ben jij flexibel!

Zij gingen jou voor!

Vitaal aan het werk in de transport en logistiek

Werken als chauffeur in gekoeld transport iets voor jou?

Bekijk de beschikbare vacatures in onze vacaturebank.

Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?