Stoppen met roken adviesgesprek

Hulp bij stoppen met roken

Stoppen met roken kan lastig zijn. Zelfs als je weet dat roken slecht is voor je gezondheid. Ben je chauffeur, dan begrijp je vast hoe sterk de trek in een sigaret kan zijn. Vooral tijdens lange ritten. Bij stress kun je soms ook ineens sterk verlangen naar een sigaret. Wat voor werk je ook doet. Maar diep van binnen weet je dat nog een sigaret opsteken maar tijdelijk oplucht. En je zo jouw verslaving in stand houdt.

Hoogste tijd dat je inziet dat je helemaal moet stoppen met roken. De weg naar een rookvrij leven is niet altijd makkelijk. Maar met de juiste hulp en een goed plan kan ook jij stoppen met roken. Je hoeft het niet alleen te doen. STL staat klaar om je te helpen.  

Waarom stoppen met roken? 

Ons land wordt steeds meer rookvrij. Op veel plekken is het al verboden om te roken. Dat worden er alleen maar meer. Dat is niet voor niets. Roken verhoogt onder andere het risico op kanker. En ook op ernstige longaandoeningen en hart- en vaatziekten. De stof nicotine in tabak werkt verslavend. Hierdoor blijf je verlangen naar een sigaret. En dit maakt stoppen met roken moeilijk. Maar niet onmogelijk! Ook jij kunt stoppen met roken. En wij helpen je ermee. 

Roken is niet alleen erg ongezond, maar ook nog eens duur. Maar het blijft moeilijk om er in je eentje mee te stoppen. Dat komt door de sterke verslavende werking van nicotine in sigaretten en shag. Onze professionele coaches staan voor je klaar. En meestal is dat zelfs kosteloos.

Dit jaar gingen al meer dan 50 mensen jou voor!

Coaching bij stoppen met roken

 • Ervaren coaches met kennis van de sector
 • Ook begeleiding ’s avonds en in het weekend
 • 100% privacy gegarandeerd
 • Kosteloos als je onder de CAO Beroepsgoederenvervoer valt
STL helpt je om te stoppen én om dat ook vol te houden!
Wist je dat je met hulp een coach vier keer meer kans hebt om succesvol te stoppen?

Zij gingen jou voor!

Hoe werkt de hulp vanuit STL bij stoppen met roken precies? 

STL zet een professionele coach voor je in. Die  helpt je om te stoppen met roken. De coach weet alles van stoppen met roken.  Daarnaast is de coach ook goed thuis in de sector transport en logistiek. 

Iedereen is anders, daarom werkt de coach met persoonlijke begeleiding. Dat wil zeggen dat de coach eerst met jou bespreekt: 

 • Hoe het gaat op je werk. 
 • Hoe het gaat in  je privéleven.  
 • Wat het stoppen voor jou zo moeilijk maakt.  

Op basis van wat je vertelt, maakt de coach een plan op maat om te stoppen met roken. 

Hoe hou je stoppen met roken vol? Hoe kom je door moeilijke momenten? Hoe voorkom je dat je een terugval krijgt en weer een sigaret opsteekt? Deze vragen bespreek je met je coach. Samen zetten jullie jouw rookgedrag op een rij. 


Voordelen stoppen met roken 

Een sigaret tijdens een lange rit. Nog één tijdens de pauze. En nog één voor de gezelligheid met je collega’s of vrienden. Dit soort gewoontes maakt stoppen met roken erg lastig. Maar stop je met roken, dan staan daar een veel betere gezondheid tegenover: 

Na een tijdje  verbetert je smaak- en reukvermogen. Daardoor geniet je meer van de smaken van eten en drinken.  Andere voordelen van stoppen met roken zijn:

 • Je huid gaat er gezonder uitzien. 
 • Je voelt je fitter en gezonder. 
 • Je risico op hartproblemen vermindert sterk. 
 • Makkelijker ademen: je krijgt meer lucht. 
 • Je krijgt een frissere adem. 
 • Je hoest veel minder.
Roken

Hoe verslaafd ben jij?

Doe de 1-minuut rooktest

Stoppen met roken doe je ook voor de mensen om je heen 

Stoppen met roken is goed voor je eigen gezondheid. Daarnaast is het ook goed voor de mensen om je heen. Bijvoorbeeld op het werk. Rook jij wel, maar je collega niet? Voor je collega is dat niet gezond, door het meeroken. En voor kinderen is meeroken nog gevaarlijker dan voor volwassenen. Kinderen kunnen door meeroken ziektes aan de longen of luchtwegen krijgen. Voor (toekomstige) ouders en grootouders een extra goede reden om te stoppen met roken.  

Denk aan je familie, kinderen, ouders, je partner. Door te stoppen, bescherm je ook hen tegen de schadelijke gevolgen van meeroken. En ze willen vast graag nog vele gezonde jaren met jou doorbrengen. Dus, als je denkt aan stoppen met roken, onthoud dan dat je het niet alleen voor jezelf doet. Stoppen met roken is een positieve verandering voor jezelf, maar ook voor je naasten.  

Bespaar geld door te stoppen met roken 

Stoppen met roken bespaart je ook veel geld. De prijs van een pakje sigaretten ligt nu rond de € 9,-. Op 1 april 2024 gaat het naar de € 10,-. 

Dus rook je een pakje per dag, dan zit je nu al op € 63,- per week. Dat is € 3.276,- per jaar! Een kapitaaltje, waar je lekker van op vakantie kan. Of iets anders leuks mee kan doen. En doe je twee dagen met een pakje? Dan kun je € 1.638,- per jaar besparen. Een stevig bedrag. Daarvoor kun  je vast een leuke besteding bedenken.  

Kortom, stoppen met roken bespaart je veel geld. Dat kun je aan andere, leukere dingen besteden. Waar wacht je nog op? Ga ervoor. Je kan het! 

Rook je niet maar vape je?

En hoe zit dat met vapen? Is een e-sigaret minder slecht voor je gezondheid dan gewone sigaretten of shag? Het inademen van de dampen als je een e-sigaret rookt brengt ook risico’s voor je gezondheid met zich mee. Lees hoe we jou kunnen helpen bij stoppen met vapen.

Hulp nodig? Onze coaches staan voor je klaar! Meld je aan!

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen over gezond leven
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Vragen over dit programma?

Heb je vragen over onze kosteloze coaching bij stoppen met roken? Bel ons!

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?